Recipe Bolognese sauce
Preparation time:
30 min
Heat treatment time:
1h
Ingredients
Number of persons: 4Preparation
- Finely cut and chop the onions, dice the carrots.
- Heat the sunflower oil in a saucepan and fry the carrots and onions.
- When the onions are cooked translucent add the minced meat.
- When the meat is cooked, add the 2 cans of peeled tomatoes or fresh peeled cut up tomatoes if, then the tomato concentrate and the herbs. Finally, season with salt and pepper.
- Simmer over a medium heat until it reduces and thickens.
Fill the jars immediately with the sauce 2cm below the brim. Seal tightly and proceed to the sterilization: 1 hour at 100°C.
3 comments
1 heure 30 assurément !!
bonjour,
vous indiquez un traitement thermique de 1 heure dans le bandeau en haut de page et dans le déroulé de la préparation, au point 6, vous indiquez un traitement thermique de 1heure et 30 minutes.
Quelle est la bonne durée pour un bon traitement thermique?
merci d’être moins approximatif, le sujet présente tout de même des risques.
cordialement.
bonjour,
vous indiquez un traitement thermique de 1 heure dans le bandeau en haut de page et dans le déroulé de la préparation, au point 6, vous indiquez un traitement thermique de 1heure et 30 minutes.
Quelle est la bonne durée pour un bon traitement thermique?
merci d’être moins approximatif, le sujet présente tout de même des risques.
cordialement.